CRAQUELÉ

CRAQUELÉ


Craquelé duidt op het verschijnen van kleine scheurtjes in de tegels.


Onze Craquelé tegels worden geproduceerd in Marokko. Onze leverancier De Tegel bv heeft een samenwerking opgezet met deze fabriek omdat de Craquelé hier geproduceerd  worden in schone en groene werkomstandigheden, zonder de tradities van het oude ambacht uit het oog te verliezen.


In de fabriek werken zowel mannen als vrouwen hetgeen zeer ongebruikelijk is in deze industrie. Alle werknemers krijgen 150% boven het minimum loon betaald, werken op een schone werkplek, zijn verzekerd, bouwen pensioen op en kunnen kosteloos gebruik maken van medische diensten mocht dat nodig zijn.


De werknemers mogen niet meer dan 10 uur per dag werken en overuren worden uitbetaald. De werknemers worden opgeleid door Europese trainers, krijgen allemaal een dertiende maand en werken halve dagen tijdens de Ramadan. In Augustus krijgt iedereen een schaap voor het offerfeest.


Elke vrijdag wordt gezamenlijk een maaltijd genoten voor het middag gebed.


Naast het feit dat de gemeenschap rondom de fabriek opbloeit, kunnen ze met recht zeggen dat ze ecologische verantwoorde groene tegels produceren met een minimum aan afval.


Stalen van onze Craquelé kan u op afspraak komen bekijken in onze ecowinkel. De levertermijn van onze Craquelé tegels bedraagt gemiddeld 2 tot 6 weken.


Foto's: De Tegel bv

Klimaattuin

ecologisch ontwerp- en adviesbureau

Genendries 32, B-3770 Riemst

info@klimaattuin.be

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved

Privacyverklaring