TUINONTWERP

ECOLOGISCHE EN NATUURVRIENDELIJKE TUINEN

MINDER WERK

AFVALARM

 

Iedere tuin is anders en smaken verschillen. Daarom hechten wij veel belang aan het persoonlijk contact met de klant. Door aandachtig te luisteren, komen we samen tot het ideale concept.

 

Van kleine stadstuin tot grote landschapstuin. Modern, landelijk of wild. Elk project wordt door ons met de nodige creativiteit en veel enthousiasme behandeld.

 

Wij ontwerpen alle tuinstijlen, steeds gebaseerd op vier pijlers: de natuur, de mens, het milieu en het landschap.

De klimaatopwarming is nu al voelbaar. Onze ecologische tuinen zijn aangepast aan het klimaat, natuurvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en afvalarm. In onze tuinen zijn ongezonde schadelijke pesticiden overbodig. Wij gebruiken inheemse planten: klimaatbomen, vogel- en insectenvriendelijke struiken, waardplanten voor bijen en vlinders, kleurrijke bloemenweides,... Door te kiezen voor de juiste plantencombinaties voorkomen wij sterfte, ziektes en plagen in uw tuin.

 

Klimaattuin bezit het AMBER-label. AMBER staat voor een verzameling van ECO-waarden met een gemeenschappelijk doel: het herstellen en behouden van een gezonde leefomgeving. Kringloop, biodiversiteit, duurzaamheid, evenwicht en klimaat zijn de vijf ECO-waarden die de basis vormen voor een duurzaam ecologisch tuinontwerp.

DOORDACHT ONTWERP

VIER PIJLERS

 

In een ecologische tuin houden we rekening met vier pijlers. De natuur, de mens, het milieu en het landschap.

De natuur is ons voorbeeld. We passen de natuur aan onze eigen wensen aan, want een tuin is er voor de mens. We houden rekening met het milieu zodat we het milieu niet extra belasten. Een tuin maakt deel uit van het landschap. Een aantrekkelijk landschap sluit je aan op de tuin, een minder fraai landschap verberg je. Planten en materialen passen we aan aan het klimaat. Om langdurige warme periodes te overbruggen gebruiken we de juiste planten. Om kortstondige zware neerslag op te vangen kiezen we voor de juiste materialen.

 

De vier pijlers zijn belangrijk. Welke pijler meer op de voorgrond treed hangt af van de situatie. Kies je voor een zwemvijver, dan krijgt de mens meer aandacht. Mensen gebruiken een zwemvijver om in te badderen. Kies je voor een bloemenweide, dan is de aandacht voor de natuur doorslaggevend. Wil je fijn stof capteren, dan plant je een klimaatboom. De vier pijlers bepalen het ontwerp, de aanleg en het beheer van een tuin.

STAPPENPLAN

VAN SCHETS TOT ONTWERP

 

  • Verkennend gesprek
  • Offerte op maat
  • Opmeten tuin en terreinanalyse
  • Voorontwerp
  • Bespreking voorontwerp, plantenkeuze en materialen
  • Definitief ontwerp, beplantingsplan en technisch plan

 

Na het traject ontvangt u van ons drie plannen waarmee u zelf uw tuin kan aanleggen of uw tuin kan laten aanleggen door een tuinaannemer. Wij werken samen met gerenommeerde tuinaannemers die ecologisch onderricht en bekwaam zijn in hun vak.

''Eigentijdse ecologische tuinen

tot in de details professioneel ontworpen''

 

- Luc Hermans -

LID VAN VELT?

VRAAG UW KORTING

VELT-leden krijgen bij Klimaattuin 10% korting op een ecologisch tuinontwerp.

 

Toon uw lidkaart voor uw aankoop!

Genendries 32 B-3770 Riemst

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved