NATUURLIJKE WANDPANELEN

NATUURLIJKE WANDPANELEN


Natuurlijke wandpanelen worden vervaardigd uit restmaterialen van hout, kokos, schelpen, schors en mos.


Geïnspireerd door de natuur en met liefde voor natuurlijke vormen en structuren creëert onze leverancier Nature@home natuurlijke wandpanelen uit restmaterialen. Hiervoor werken zij samen met Cocomosaic en Wood4Wall.


Cocomosaic maakt natuurlijke, unieke, handgemaakte en eco vriendelijke wandpanelen die  luxe en exotische warmte uitstralen.

In Indonesië zijn er kokosschelpen in overvloed. Kokosnoten zijn de grondstof voor de productie van kokosmelk. Cocomosaic heeft een methode ontwikkeld om dit restmateriaal te verwerken tot handzame, decoratieve wandpanelen.


De natuurlijke wandpanelen worden met de hand gemaakt. De kokosschalen worden in vierkante stukjes gesneden. Hierna worden ze verlijmd tot grote panelen in tegelformaat. De variatie in vorm en kleur wordt verkregen door de binnen- of buitenkant van de schil te gebruiken en deze te lakken of te verven. Er worden enkel watergedragen, geurloze lijmen, lakken en verven gebruikt.


In Indonesië is er een hoog armoedecijfer. Het gebruik van afvalproducten als grondstof voor decoratieve natuurlijke wandpanelen zorgt voor veel werkgelegenheid bij de inheemse bevolking. 250 m² wandpanelen creëert een maand werkgelegenheid aan 40 arbeiders.


Wood4Walls maakt schitterende houten wandbekledingen van afvalhout. De collectie bestaat uit drie verschillende lijnen die allen een ander houttype gebruiken en een typische paneelstructuur hebben.


Door het verkopen van decoratieve wandpanelen vervaardigd uit natuurlijke restmaterialen afkomstig uit tweede en derde wereldlanden helpen wij mee aan het creëren van extra werkgelegenheid in deze regio's.


Onze natuurlijke wandpanelen zijn een oplossing voor elk interieur. Van accentmuren en volledige wanden in privéwoonsten tot bars over restaurants en plafonds in kantoren, zo veelzijdig als de collectie is het gamma aan inspiratie.


Stalen van onze natuurlijke wandpanelen kan u op afspraak komen bekijken in onze ecowinkel. De levertermijn van onze wandpanelen bedraagt gemiddeld 1 week.


Foto's : Nature@home

Klimaattuin

ecologisch ontwerp- en adviesbureau

Genendries 32, B-3770 Riemst

info@klimaattuin.be

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved

Privacyverklaring