PORTUGESE TEGELS - AZULEJOS

AZULEJOS


Traditie, geschiedenis, erfgoed en cultuur. Azulejos of Portugese tegels zijn een karakteristiek element van de Portugese cultuur. Azulejos bieden de mogelijkheid om een dialoog aan te gaan met andere volkeren. De Europese cultuur word hier vermengd met die van Arabisch en Indiaanse culturen.


Azulejos zijn een middel van esthetische verbetering van interieur en exterieur. Ze laten zien dat in Portugal meer nadruk wordt gelegd op sensuele dan op conceptuele waarden.


Onze Azulejos worden ambachtelijk geproduceerd in de tegelfabriek New Terracotta te Marmeleira. New Terracotta produceert enkel kleiproducten volgens een duurzaam productieproces. Er wordt hard gewerkt om de impact op het milieu te verminderen.  Het vloeibaar glazuurafval en de kleiresten worden hergebruikt en de warmte afkomstig van de ovens wordt gebruikt om de tegels te drogen. Deze maatregelen helpen de afvalstroom en de energieverspilling te verminderen.


Wij verkopen een ruim assortiment ambachtelijk gemaakte Azulejos. De Azulejos zijn leverbaar in diverse maten en in 104 kleuren, verdeeld over vijf kleurpaletten : Basic Colours, Matt Colours, Oxide Explosions, Special Firing en Vintage Metallics.


Stalen van onze Azulejos kan u op afspraak komen bekijken in onze ecowinkel. Bekijk hier alvast de kleuren en maten.

De levertermijn van onze Portugese tegels bedraagt gemiddeld 6 tot 8 weken.


Foto rechts boven : New Terracotta

Video : New Terracotta

Klimaattuin

ecologisch ontwerp- en adviesbureau

Genendries 32, B-3770 Riemst

info@klimaattuin.be

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved

Privacyverklaring