MAROKKAANSE TEGELS - ZELLIGES

ZELLIGES


Zelliges is Arabisch voor 'gebakken tegel'. Het productie-proces is 600 jaar oud en de ambacht is nauwelijks veranderd.


De bekendste karakteristieken van de Zelliges zijn de prachtige kleurnuances en het hand gekapte karakter. Zelliges worden in het gehele Midden Oosten gebruikt, in paleizen, herenhuizen, hammams en tegenwoordig ook in chique hotels en hippe restaurants. Ook de vraag naar Zelliges in Europa maakt een sterke groei door.


Wij verkopen een ruim assortiment Zelliges in een breed kleurengamma. Voortdurend worden er nieuwe kleuren en vormen ontwikkeld. Iedere tegel is uniek. Na het bakken worden de tegels met de hand gekapt. Zelliges zijn van een uitzonderlijke kwaliteit, zijn kleurvast en verdragen afwisselend warm en koud water waardoor ze ook geplaatst kunnen worden in een douche.


De Zelliges worden geproduceerd in een 'State of the art fabriek' in Marokko. Onze leverancier De Tegel bv heeft een samenwerking opgezet met deze fabriek omdat de Zelliges in deze fabriek geproduceerd  worden in schone en groene werkomstandigheden, zonder de tradities van het oude ambacht uit het oog te verliezen.


Stalen van onze Zelliges kan u op afspraak komen bekijken in onze ecowinkel. De levertermijn van onze Zelliges bedraagt gemiddeld 2 tot 6 weken.


Foto's : De Tegel bv

Video : Marocco in Motion

Klimaattuin

ecologisch ontwerp- en adviesbureau

Genendries 32, B-3770 Riemst

info@klimaattuin.be

+32 (0)495 27 68 75

Copyright @ All Rights Reserved

Privacyverklaring